Tagjaink

Magyar Cetelem Bank Zrt.
Magyar Cetelem Bank Zrt.
Alapítás: 1996
Cím: 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
Telefon: +36-1-458-6070
E-mail: cetelem@cetelem.hu
Weboldal: www.cetelem.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Szabó Péter vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon
Külföldi tulajdon 100% BNP Paribas

Bemutatkozás

A Magyar Cetelem Bankot 1996-ban alapította a francia Cetelem S.A., tevékenységét 1997 októberében kezdte meg, és 2003. január 1-jétől teljes körű banki pénzügyi szolgáltatási jogosultsággal rendelkezik.

A bank a lakossági fogyasztási hitelezési tevékenységre specializálódott. A hazai piaci sajátosságokhoz képest új, ügyfélcentrikus szemléletű és a modern technikai eszközöket alkalmazó, ugyanakkor konzervatív kockázatkezelést megvalósító hitelezési politikája által a hazai piacon meghatározó szerepet tölt be.

Tevékenységét áruvásárlási kölcsön értékesítésével kezdte 1997-ben, és ezen a területen 2001 óta piacvezető. 1999-ben vezette be hitelkártya termékét, a hitelkártya-kibocsátás területén 2004-től tölt be piacvezető pozíciót. A személyi kölcsön termékkel az ezredforduló óta van jelen a hazai piacon.

Innovatív fejlesztéseivel, 2006-ban Magyarországon elsőként valósította meg a személyi hitel interneten történő igénylésének lehetőségét, majd 2010-ben a magyar piacon egyedülálló új online áruhitel szolgáltatást vezetett be, ami teljes körű internetes hitelügyintézést biztosít. 2011-ben elsőként kezdtük meg az egyérintéses PayPass hitelkártya kibocsátást a MasterCard együttműködésével

A Cetelem a hiteltermékek mellett megtakarítási lehetőséget is nyújt ügyfeleinek, egyedülállóan jó feltételek mellett nyitható Takarékszámlájával.

A bank stratégiai célja, hogy a mobil és internetes hitelpiac legjobbjaként egyszerű termékekkel, gyors kiszolgálással és partneri viszonyra törekvő üzletpolitikája mentén tovább erősítse a fogyasztási hitelpiacon elfoglalt vezető szerepét.

TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS

A Cetelem hisz abban, hogy a környezet hosszú távú megóvásához nélkülözhetetlen a jövő generációjának aktív közreműködése, ezért társadalmi felelősségvállalásunk keretében 2011-ben elindítottunk a Cetelem Zöldsuli programot. A Program keretében általános iskolai osztályok számára hirdetünk környezetvédelmi témában képzőművészeti pályázatot, amelyen erdei iskolai táborozásra nyerhetnek támogatást.

A Cetelem Zöldsuli programnak csak egyik célja anyagi segítséget nyújtani a diákok környezeti nevelésére. Ennél is fontosabb az, hogy a gyermekeknek megmutassuk, mit jelent a környezetvédelem a mindennapokban, és hogy megtapasztalhassák, ők maguk is tehetnek Földünk megóvásáért.