Tagjaink

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Alapítás: 1996
Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 55-61.
Telefon: +36-1-411-8181
E-mail: https://www.fundamenta.hu/kapcsolat
Weboldal: www.fundamenta.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Dr Barna Zsolt az igazgatóság elnöke, Morafcsik László vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon MBH Bank Nyrt. 76,35%, Generali Biztosító Zrt. 14,88% UniCredit Bank Hungary Zrt. 7,38%, Fundamenta-Lakáskassza Kft 1,39%
Külföldi tulajdon -

Bemutatkozás

A Fundamenta Csoport több, mint 25 éves tapasztalatával az otthonteremtés meghatározó szereplőjévé vált. Magyarországon 1997 tavaszán kezdték meg működésüket az első lakás-takarékpénztárak, köztük a Fundamenta is. Ez idő alatt több mint 3 millió megkötött lakástakarékpénztári szerződés és több mint 1,5 millió megvalósult lakásálom fűződik a Fundamenta névhez. 

A Fundamenta küldetésének tekinti, hogy professzionális lakásfinanszírozóként ügyfeleit hozzásegítse ahhoz, hogy öngondoskodással és tudatos pénzügyi tervezéssel valósíthassák meg lakáscéljaikat.

Tevékenységi köre kiterjed a célzott felhasználású betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, valamint megújuló energia felhasználásával kapcsolatos beruházások finanszírozására és ingatlanközvetítésre is.

A Fundamenta kivételes értékesítési hálózata, a Személyi Bankár hálózat az ország egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő értékesítési szervezete. Meglévő és leendő ügyfeleinek rugalmasan alakítható, személyre szabott pénzügyi lehetőségeket kínál ingatlannal kapcsolatos céljaik eléréséhez.

2024. március 27-én az MBH Bank Nyrt. megvásárolta a részvények döntő hányadát, ezzel a Társaság többségi tulajdonosává vált. Az akvizíciónak köszönhetően a Fundamenta ügyfelei egy stabil, tőkeerős bank biztos hátterének, országos fiókhálózatának és széleskörű termékportfóliójának előnyeit is élvezhetik.