Tagjaink

NTH Nemzeti Tőkeholding Zrt.*
NTH Nemzeti Tőkeholding Zrt.*
Alapítás: 2022
Cím: 1027 Budapest, Kapás u. 6-12.
Telefon:
E-mail: info@nth.hu
Weboldal: www.nth.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Katona Bence elnök vezérigazgató:
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon
Külföldi tulajdon

Bemutatkozás

Az NTH Nemzeti Tőkeholding Zrt. (NTH) 2023 januárjában kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a részben vagy teljes egészében állami hátterű tőkealapok számára harmonizált, kiszámítható működési keret- és normarendszert, a hazai vállalkozások megfelelő tőkeellátottságához pedig egységes tőkebefektetési stratégiai irányt biztosítson. Küldetése, hogy a hazai vállalkozásokkal széles körben megismertesse a tőkebefektetés nyújtotta finanszírozási alternatívát, és új eszközök beemelésével, valamint tőkeprogramok elindításával fejlessze a magyar tőkepiacot.

Az NTH a gazdaságfejlesztési szempontokat és a vállalkozásbarát működést fókuszban tartva egyúttal a finanszírozási források optimális allokációját is célozza, ösztönzőleg hat a piaci befektetők aktivitására, így hozzájárul a vállalkozások sikereihez, a hazai innováció és a munkahelyteremtés ösztönzéséhez, valamint a magyar cégek nemzetközi piacokon történő terjeszkedésének elősegítéséhez.

Az NTH a koordinációjában lévő társaságokon keresztül valósítja meg tőkepiac-fejlesztő és vállalkozásokat feltőkésítő tevékenységét. A Focus Ventures Zrt.-n és a Hiventures Zrt.-n keresztül direkt tőkebefektetéseket hajt végre startupoktól az érett vállalkozásokig, így a teljes vállalkozói életciklust lefedi megoldásaival. Míg az ún. alapok alapja tevékenységet folytató szervezetek révén, az MFB Invest Zrt.-n és az EXIM Invest Zrt.-n át a források hatékony allokálásáért, a hazai és nemzetközi társbefektetők szerepvállalásának katalizálásáért dolgozik.