Tagjaink

Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
Alapítás: 1992
Cím: 1051 Budapest, Nádor u. 31.
Telefon: +36-1-428-1400
E-mail: mfb@mfb.hu
Weboldal: www.mfb.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Dr. Sipos-Tompa Levente elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon 100% Magyar Állam
Külföldi tulajdon

Bemutatkozás

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) a magyar állam kizárólagos tulajdonában lévő szakosított hitelintézet, melynek alapfeladata a hazai vállalkozások, illetve magánszemélyek számára kedvező konstrukciójú hitelek biztosítása, valamint a hosszú távú gazdaságfejlesztés támogatása, azokhoz pénzpiaci források bevonása. A Bank, amely 1993 óta működik fejlesztési bankként, aktív tevékenységével hozzájárul a gazdaság növekedéséhez.

Tevékenységének fókuszában elsősorban a piaci hiányosságok kitöltése áll, mellyel lehetőséget, vagyis kedvező feltételek mellett elérhető finanszírozást kíván nyújtani a hazai vállalkozásoknak. Az MFB a fejlesztési banki feladatokat szoros együttműködésben végzi a kereskedelmi hitelintézetekkel és partnerintézményeivel.

Az MFB kiemelten foglalkozik az európai uniós visszatérítendő források közvetítésével, melynek keretén belül kedvező hitel- és tőketermékekkel támogatja a magyar KKV szektort, illetve lakossági ügyfeleit. Ennek érdekében létrehozta az MFB Pontok hálózatát.

Az MFB a piaci igényekre odafigyelő, széles termékpalettával rendelkező fejlesztési intézmény szerepét kívánja betölteni. Jogállását, feladatait és tevékenységi körét a 2001. évi XX. törvény (MFB-törvény), továbbá az Alapszabály, valamint a kormány által jóváhagyott stratégia határozzák meg.

Az MFB folyamatosan bővíti nemzetközi kapcsolatait, számos nemzetközi és európai uniós érdekképviseleti szervezet és szövetség tagja, továbbá képviseletet működtet Brüsszelben, amelynek célja a nemzetközi partnerkapcsolatok erősítése az EU tagállamok fejlesztési bankjaival, valamint a Bank forrásbevonási tevékenységének támogatása.