Tagjaink

OTP Bank
OTP Bank
Alapítás: 1949
Cím: 1051 Budapest, Nádor utca 16.
Telefon: +36-1-473-5000
Kék szám: +36-40-366-666
Fax: +36-1-473-5955
E-mail: otpbank@otpbank.hu
Weboldal: www.otpbank.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Dr. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon Államháztartás részét képező tulajdonos 0,08 % Vezetők és alkalmazottak 0,81 %, Saját részvények 1,55 %, Egyéb hazai befektetők 25,96%
Külföldi tulajdon 71,39 % Külföldi befektetők, 0,21 % egyéb befektetők

Bemutatkozás

Az OTP Csoport stratégiai célja, hogy Kelet-Közép-Európa legsikeresebb univerzális bankcsoportjává váljon. Sikereink titka, hogy a régióban található központunknak, a több mint 70 éves tapasztalatnak és 16,3 milliós ügyfélbázisunknak köszönhetően jól értjük és kiszolgáljuk ügyfeleink igényeit, nyitottak vagyunk az innovációra.

Felkészült, segítőkész munkatársaink, korszerű informatikai megoldásaink és univerzális, ugyanakkor személyre szabható termékkínálatunk révén kiszámítható partnerei vagyunk ügyfeleinknek a régió kilenc országában. Munkatársaink magas színvonalú teljesítménye, az általuk létrehozott értékek fontos építőkövei az OTP Csoport eredményeinek. A kiválóan felkészült munkavállalóinkat folyamatos képzésekkel segítjük. A Csoportban folyó innovációk is fokozzák a versenyképességet és hozzájárulnak egy új, XXI. századi bank megalkotásához.

Stratégiánk alappillérei: a stabilitás, a nyereségesség, a növekedés és az innováció.

Stabilitás

Az OTP Csoport Európa egyik legjobb tőke és likviditási pozícióval rendelkező bankcsoportja, amely folyamatosan képes biztosítani a stabil működés és a növekedés feltételeit. Működésünk során az átlátható, prudens, az európai és helyi szabályozásnak teljes mértékben megfelelő operációt támogatjuk.

Nyereségesség

A stabil működés, valamint a folyamatos fejlődés és megújulás fenntartásának elengedhetetlen feltétele a nyereséges működés. A részvényesi értékteremtés terén elért sikereinket a piac is elismeri. Részvényeink árfolyama 2017-ben 28%-kal, 2018-ban 5 %-al, 2019-ben 38 %-al emelkedett, míg a válság hatásaként 2020-ban 13 %-al csökkent.

Növekedés

Hiszünk a kelet-közép-európai régió jövőjében és tevékenyen hozzá kívánunk járulni fejlődéséhez. Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal hozzá akarunk járulni a régió EU-átlagot meghaladó növekedéséhez. Valamennyi piacunkon részesedésünk növelésére törekszünk organikus növekedés és akvizíciók révén.

Akvizíciós stratégiánk alapja a részvényesi értékteremtés az optimális üzemméret elérése és az OTP szakértelmének régiós piacokon való kamatoztatása révén. Folyamatosan vizsgáljuk az új akvizíciós lehetőségeket, ezek sikeres lezárása tovább erősítheti pozíciónkat a régióban.

Innováció

Az OTP Bank olyan kényelmes, modern, könnyebben és gyorsabban elérhető szolgáltatásokat fejleszt, amelyek megfelelnek a digitális kor kihívásainak és ügyfeleink elvárásainak. Az OTP Bank innovációinak létjogosultságát népszerűségük jelzi, a termékeket és szolgáltatásokat ügyfeleink milliói használják rendszeresen. Keressük az új irányokat és lehetőségeket, kutatásokat végzünk és beépítjük a jó gyakorlatokat. Jelenleg is több száz fejlesztésünk van folyamatban, partneri kapcsolatot építünk a régió vezető fintech vállalkozásaival.

Mindezek mellett felelős szolgáltatóként, aktív társadalmi szereplőként a fenntarthatóság biztosítása is kiemelt értékeink között szerepel: a kulturális értékek gazdagításával, a sport népszerűsítésével és a pénzügyi kultúra előmozdításával próbálunk hatást gyakorolni.