Szervezet

Elnökségi tag

Dr. Simák Pál

Dr. Simák Pál

elnök-vezérigazgató

Dr. Simák Pál 2014. április 1-től az Intesa Sanpaolo Csoport magyarországi leányvállalatának, a CIB Bank Zrt.-nek a vezérigazgatója, az igazgatóság elnöke.

Ezt megelőzően, 2012 márciusától 2014 áprilisáig az akkor még a BayernLB Csoport tulajdonában lévő MKB Bank Zrt.-nek volt az elnök-vezérigazgatója. Elnök-vezérigazgatóvá történő kinevezése előtt, 2008 és 2012 március között a bank igazgatóságának tagjaként, vezérigazgató-helyettesi pozícióban a stratégiai és pénzügyi területeket irányította. Felügyelete alá tartozott a stratégiai és pénzügyi területek mellett a tőkemenedzsment, a humánpolitika és a csoport- és tulajdonosi irányítás is. Elnökként vezette a bank Eszköz-Forrás Gazdálkodási (ALCO) és Bankfejlesztési Bizottságait.

A bankszektorban betöltött vezetői pozícióit megelőzően 2000 és 2008 között Dr. Simák Pál Budapesten és Kelet-Európában a McKinsey & Company partnereként számos kelet-európai pénzintézeti projektet irányított többek között ösztönzési rendszerek, lean tevékenységek, egyesülés utáni gazdálkodás, költségoptimalizálás, stratégiai növekedési lehetőségek témakörökben. Tagja volt a közép-kelet-európai pénzintézeti vezetők csoportjának.

Dr. Simák Pál első szakmai tapasztalatait a Royal Bank of Canadánál tanácsadóként szerezte, ahol a bank kockázatpolitikai csoportjánál is dolgozott.

1997-ben a Torontói Egyetem Alkalmazott tudományok mesterképzésén szerzett diplomát, majd bölcsészdoktori (PhD) végzettségét.