Szervezet

Főtitkár

Dr. Kovács Levente

Dr. Kovács Levente

főtitkár

Prof. Dr. Kovács Levente 2011. június 1. óta a Magyar Bankszövetség főtitkára, azaz a munkaszervezet elsőszámú vezetője. Korábban a KDB Bank vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be, 2002-2006 között pedig a GIRO Elszámolásforgalmi Zrt. fejlesztési, majd üzleti ügyvezető igazgatója volt. Ezt megelőzően a Budapest Bank vállalati marketing ügyvezető igazgatójaként, a HypoVereinsbank termékfejlesztési igazgatójaként, valamint a CIB Bank osztályvezetőjeként tevékenykedett.

A Miskolci Egyetem Nemzetközi Pénzügyi Tanszékének vezetője, az Asian Financial Cooperation Association megválasztott alelnöke, a European Money Markets Institute megválasztott igazgatósági tagja, a European Banking Federation EXCO tagja, 4 hazai és 2 külföldi tudományos lap szerkesztőbizottsági tagja/elnöke, több pénzügyi szervezet igazgatósági és felügyelőbizottsági tagja.

2012-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült széleskörű közéleti, oktatói és publikációs tevékenysége elismeréseként.

Tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakán végezte, majd a Közgazdaságtudományi Egyetemen MBA képesítést, azt követően a Miskolci Egyetemen pénzügyi Ph.D. fokozatot szerzett, majd ugyanitt habilitált.