Szervezet

Dr. Barna Zsolt

MBH Bank Nyrt.

elnök-vezérigazgató

Dr. Barna Zsolt 2023 májusától a hármas fúzió nyomán létrejövő MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, illetve számos csoporttagi leányvállalat, így különösen a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az MBH Befektetési Bank Zrt., az MBH Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Solus Capital Zrt. Igazgatóságának elnöke.

2022. január 1-től a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatójaként irányította a Budapest Bank, az MKB Bank (elnök-vezérigazgató) és a Takarékbank egyesülését.

Ezt megelőzően, 2010-től 2020 júliusáig számos vezetői pozíciót töltött be az OTP Csoportnál, melyek közül kiemelendő általános vezérigazgató-helyettesi tisztsége, melyet 2018 szeptembere és 2020 júliusa között látott el. A külföldi leánybankok vonatkozásában, a montenegrói CKB Bank Igazgatóságának elnökeként, ő irányította a bank reorganizációját, valamint a horvát leánybank felügyelőbizottsági tagja és a szlovén SKB Bank igazgatóságának elnöke volt.

1997-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, majd 2004-ben európai jogi szakjogászként végzett. Pályafutását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) kezdte, ahol 2004-től főosztályvezető, majd a Felügyeleti Igazgatóság ügyvezető igazgatója volt. 2006 és 2010 között az Európai Értékpapír-felügyeleti Bizottság (CESR) és az Európai Bankfelügyelők Bizottsága (CEBS) tagjaként tevékenykedett. 2008 és 2009 között az egyik meghatározó irányítója volt a bankszektort érintő válságkezelésnek.