Sajtóközlemények

Vissza a Sajtóközlemények oldalra

2023. november 08.

Együttműködés a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztéséért

A mai napon hat szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelyben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztését vállalják a 2023/2024-es tanévben megvalósuló PÉNZ7 témahét keretében.

A 10. PÉNZ7 megvalósításáról szóló dokumentumot a Belügyminisztérium projektgazdaként, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány a PÉNZ7 együttműködő szakmai partnereiként írták alá.

Jövő tavasszal, 2024. március 4-8. között tizedik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et. A magyar PÉNZ7 program kezdetektől résztvevője a mintegy 35 országban egy időben zajló European Money Week, 2016 óta a Global Money Week kezdeményezésnek is. Hazánkban az előző tanévben 1100 iskola több mint 145 ezer diákja vett részt a programban.

A PÉNZ7 jubileumra tekintettel ebben a tanévben a szervezők átfogó tematikával készülnek „Pénzügyi életleckék” címmel. Az iskolák ehhez különböző témacsomagokból és a hozzájuk tartozó online játékokból választhatnak majd.
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a PÉNZ7 vállalkozói kompetenciát fejlesztő digitális tananyagai tovább bővülnek, továbbá sikeres és ismert magyar vállalkozók történetei/esettanulmányai teszik izgalmassá a vállalkozói témát ebben a tanévben is.
A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.
A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok érdekes versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében önkéntes pénzügyi, illetve vállalkozások működtetésében tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak.

A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg, a program teljesen ingyenes.
 
A témahét ideje alatt a korábbi évek minden tananyaga elérhető a www.penz7.hu honlapján. Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészítést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról.
 
A PÉNZ7 program egyben a Kormány által 2017-ben elfogadott pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégia, illetve a 2019-ben elfogadott, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégia céljainak megvalósítását is támogatja.

Az együttműködési megállapodást 2023. november 8-án a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár (BM), Dr. Túri Anikó közigazgatási államtitkár (GFM), Gondos Judit közigazgatási államtitkár (PM), Hergár Eszter kuratóriumi elnök (Pénziránytű Alapítvány), Dr. Kovács Levente főtitkár (Magyar Bankszövetség), valamint Musákné Gergely Orsolya ügyvezető igazgató (Junior Achievement Magyarország Alapítvány) látta el kézjegyével.


(Pénz7 aláírók, balról: Dr. Kovács Levente (MBSZ); Hergár Eszter (PA); Dr. Maruzsa Zoltán (BM); Dr. Túri Anikó (GFM); Gondos Judit (PM); Musákné Gergely Orsolya (JAM)

Vissza a Sajtóközlemények oldalra