Szervezet

Alelnök

Becsei András

OTP Jelzálogbank Zrt. és OTP Lakástakarék Zrt. vezérigazgató

Becsei András első diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerezte pénzügy szakirányon, amelyet ösztöndíjas tanulmánnyal egészített ki a Los Angeles-i University of Southern Californián. Második diplomáját a Kölni Egyetemen, harmadik diplomáját pedig szingapúri MBA képzés során szerezte. Közgazdasági tanulmányai után, 2000-ben a MOL Nyrt. üzletfejlesztési elemzőjeként kezdte pályafutását, majd 2001-2002-ben a Ruhrgas leányvállalati területén dolgozott Essenben. Ezt követően 2002 és 2009 között a McKinsey tanácsadója, majd projektvezetője volt. 2009 májusától az OTP Bank Retail Üzletfejlesztési és Leányvállalati Igazgatóságát vezette ügyvezető igazgatóként. 2010. áprilistól az OTP bank ukrán leánycégének felügyelő bizottsági tagja. 2012 márciusától a Lakossági Igazgatóság ügyvezető igazgatója, 2014-től az OTP Lakástakarék Zrt. valamint az OTP Jelzálogbank Zrt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja.