MFB Bank
Cím: 1051 Budapest, Nádor u. 31.
Telefon: + 36 1 428 1400
Kék szám:
Fax: + 36 1 428 1490
E-mail: mfb@mfb.hu
Weboldal: www.mfb.hu
Bernáth Tamás
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon 100% Magyar Állam
Külföldi tulajdon

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a magyar állam kizárólagos tulajdonában lévő hitelintézet, melynek alapfeladata kedvező konstrukciójú hitelek biztosítása a hazai vállalkozások, illetve magánszemélyek számára, az állam hosszú távú gazdaságfejlesztési céljainak támogatása, valamint az Európai Uniós tagsághoz kapcsolódó fejlesztési igények és forráskezelési feladatok végrehajtása. Az MFB aktív tevékenységével hozzájárul a kiegyensúlyozott gazdasági növekedéshez. A Bank 1993 óta, azaz 25 éve működik befektetési pénzintézetként.

Az MFB további kiemelt feladata a 2014-2020-as EU-s Programozási időszakban az európai uniós forrásból finanszírozott pénzügyi eszközök közvetítése, amelynek keretén belül kedvező hitel-és tőketermékekkel támogatja a magyar KKV szektort. Az MFB folyamatosan bővíti és az ügyféligények alapján fejleszti saját forrású termékeit is, legfontosabb célja, hogy az EU-s pénzügyi eszközökből, illetve saját forrásból kialakított hiteltermékek minél inkább kiegészítsék egymást és együttesen fedjék le a gazdaságpolitikai prioritásokhoz kapcsolódó finanszírozási igényeket. Az MFB pénzügyi finanszírozási megoldást kínál nemcsak az önkormányzatoknak, de célzottan az agrárszektorban tevékenykedő cégeknek, gépgyártóknak, valamint a turisztikai ágazat vállalkozásainak is. A kedvező feltételekkel igényelhető saját forrású konstrukciók növekedési és bővülési potenciált jelentenek az igénylőknek, akik az MFB hiteleivel piaci finanszírozású, kereskedelmi bankok által kínált pénzügyi segítséghez juthatnak.

Fejlesztési bankként az MFB kiemelt célja, hogy olyan területeken nyújtson finanszírozási lehetőséget, ahol a kereskedelmi bankok nem tudnak hatékonyan hitelezni. Tevékenységének fókuszában a piaci hiányosságok kitöltése áll, mellyel kedvező feltételek mellett elérhető finanszírozást kíván nyújtani a hazai vállalkozásoknak. Az MFB a fejlesztési banki feladatokat szoros együttműködésben végzi a kereskedelmi hitelintézetekkel és partnerintézményeivel.

Az MFB a piaci igényekre odafigyelő, széles termékpalettával rendelkező fejlesztési bankcsoport szerepét kívánja betölteni. Összehangolt cégcsoportból álló tudásközpont, amely tagvállalatai révén átfogó eszköztárral és magas szintű szakmai tudással képes megoldást nyújtani ügyfeleinek .A hitelezés mellett a Bankcsoport tagjainak közreműködésével többek között a tőkebefektetés, a hitelgarancia, a diákhitelezés és a faktoring területén is aktív.

Az MFB folyamatosan bővíti nemzetközi kapcsolatait, számos nemzetközi és európai uniós érdekképviseleti szervezet és szövetség tagja, továbbá Képviseletet működtet Brüsszelben, amelynek célja a nemzetközi partnerkapcsolatok erősítése az EU tagállamok fejlesztési bankjaival, valamint a Bank forrásbevonási tevékenységének támogatása. Az MFB a közös célok érdekében jelentős nemzetközi forrásokat tesz elérhetővé Magyarországon.