Magyar Fejlesztési Bank
Cím: 1051 Budapest, Nádor u. 31.
Telefon: +36-1-428-1400
Kék szám:
Fax: +36-1-428-1490
E-mail: mfb@mfb.hu
Weboldal: www.mfb.hu
Bernáth Tamás elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon 100% Magyar Állam
Külföldi tulajdon

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a magyar állam kizárólagos tulajdonában lévő hitelintézet, melynek alapfeladata kedvező konstrukciójú hitelek biztosítása a hazai vállalkozások, illetve magánszemélyek számára. A Bank aktív tevékenységével hozzájárul a kiegyensúlyozott gazdasági növekedéshez. Az MFB 1993 óta, azaz 25 éve működik fejlesztési bankként.

Az MFB további kiemelt feladata a 2014-2020-as EU-s programozási időszakban az európai uniós forrásból finanszírozott pénzügyi eszközök közvetítése, amelynek keretén belül kedvező hitel- és tőketermékekkel támogatja a magyar KKV szektort. Az MFB folyamatosan bővíti és az ügyféligények alapján fejleszti saját forrású termékeit is, legfontosabb célja, hogy az EU-s pénzügyi eszközökből, illetve saját forrásból kialakított hiteltermékek minél inkább kiegészítsék egymást és együttesen fedjék le a gazdaságpolitikai prioritásokhoz kapcsolódó finanszírozási igényeket.

Fejlesztési bankként az MFB kiemelt célja, hogy olyan területeken nyújtson finanszírozási lehetőséget, ahol a kereskedelmi bankok nem tudnak hatékonyan hitelezni. Tevékenységének fókuszában a piaci hiányosságok kitöltése áll, mellyel kedvező feltételek mellett elérhető finanszírozást kíván nyújtani a hazai vállalkozásoknak. Az MFB a fejlesztési banki feladatokat szoros együttműködésben végzi a kereskedelmi hitelintézetekkel és partnerintézményeivel.

Az MFB a piaci igényekre odafigyelő, széles termékpalettával rendelkező összehangolt cégcsoportból álló tudásközpont, amely tagvállalatai révén átfogó eszköztárral és magas szintű szakmai tudással képes fejlesztési megoldást nyújtani ügyfeleinek. A hitelezés mellett a Bankcsoport tagjainak közreműködésével többek között a tőkebefektetés, a hitelgarancia, a diákhitelezés és a faktoring területén is aktív.

Az MFB folyamatosan bővíti nemzetközi kapcsolatait, számos nemzetközi és európai uniós érdekképviseleti szervezet és szövetség tagja, továbbá képviseletet működtet Brüsszelben, amelynek célja a nemzetközi partnerkapcsolatok erősítése az EU tagállamok fejlesztési bankjaival, valamint a Bank forrásbevonási tevékenységének támogatása. Az MFB a közös célok érdekében jelentős nemzetközi forrásokat tesz elérhetővé Magyarországon.