CIB Bank Zrt.
Alapítás: 1979
Cím: 1024 Budapest, Petrezselyem utca 2-8.
Telefon: +36-1-423-1000
E-mail: cib@cib.hu
Weboldal: www.cib.hu
Dr. Simák Pál elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon - -
Külföldi tulajdon 100 % Intesa Sanpaolo S.p.A. 50 000 millió forint

Megalapozottan

Közel 45 év telt el, mióta a mai CIB Bank Zrt. alapító elődje, a Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. (CIB) 1979. november 9-én létrejött Budapesten, mint dolláralapon működő devizabank. Azóta is változatlan a meghatározó jelenlét, az előretekintő gondolkodás és a környezeti tényezők figyelembevétele a stratégia kialakítása és a szervezet hatékony működése és működtetése során. Az elmúlt évek stratégiája is ezen, a fenntarthatóságot, valamint a digitális innovációt előtérbe helyező gondolkodásmódon alapul.

Értékek mentén

Az elmúlt években kikristályosodtak azok az alapelvek, értékek, amelyek meghatározzák a CIB Bank működését. Ezek:

⦁    fenntartható üzleti működés

⦁    átláthatóság

⦁    prudencia

A CIB Bank jelenéről

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalata. Meghatározó anyabanki háttérrel és közel 45 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Alkusz), valamint olyan stratégiai partnerei, mint a Generali Biztosító termékei, konstrukciói egészítenek ki lefedve a napi pénzügyektől, a finanszírozásokon, befektetéseken át a biztosításokig minden területet.

A CIB Bank szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A CIB Bank országos lefedettséget jelentő fiókhálózatával áll rendelkezésére több mint 450 ezer ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. Ügyfelei több digitális csatornán, többek között a CIB Mobilalkalmazás és a CIB Bank Online felületén vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszeren keresztül is papírmentesen intézhetik ügyeiket például olyan megoldásokkal, mint a selfie számlanyitás.

.

A CIB Csoport tulajdonosa az Intesa Sanpaolo, amely az euróövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik, piaci kapitalizációjának értéke 43,9 milliárd euró (2023. június 30-ai állapot szerint), célja, hogy az értékteremtés fogalmává váljon az európai bankrendszerben. Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A Csoport 13,6 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat 3 500 fióktelepből álló olaszországi hálózatán, további 7,1 millió ügyfélnek 12 Olaszország határain kívül működő leányvállalatán, valamint számos, szinte a teljes nemzetközi jelenlétet lefedő fióktelepén keresztül.  Olaszországban 16%-os piaci részesedést tudhat magáénak (2022. december 31-ei adat).

Elismerések

A CIB Csoport az elmúlt években több megtisztelő szakmai elismerésben is részesült, ami részben az egész pénzintézetet, részben egyes termékeit díjazta.

A Mastercard az Év Bankja versenyen a CIB Bank megoldásai 2022-ben 2. és 3. helyezést, 2021-ben 1. és 2. helyet, 2019-ben 3., míg 2018-ban 1. helyet kaptak.

A HRBest versenyen a zsűri a CIB Bank hibrid (személyes és digitális) munkavégzésre való áttérését elősegítő HR megoldását 2023-ban 2. helyezéssel tüntette ki, míg ugyanezen a megmérettetésen 2022-ben 3. helyen végzett.

A Kreatív Magazin Content+Marketing Award díján  2023-ban és 2022-ben is 1. és 3. helyezéssel is jutalmazta a CIB Bank ügyfeleknek szóló marketing tevékenységét.

A Nemzetközi PR Szövetség, az IPRA 2023-ban Golden World Award Díjjal jutalmazta a CIB Bank Babaaltató Playlist 2022-es kampányát, mely a fiatal szülők igényeire adott értő választ és egyúttal a Babaváró Kölcsönt is népszerűsítette. Ezzel a CIB Bank hazai díjainak sora nemzetközi elismeréssel is bővült.