CIB Bank Zrt.
(06 1) 489 6500
cib@cib.hu
Dr. Simák Pál - Vezérigazagtó
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon - -
Külföldi tulajdon Intesa Sanpaolo S.p.A. 100%

Megalapozottan

Hosszú idő telt el, mióta a mai CIB Bank Zrt. alapító elődje a Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. (CIB), 1979. november 9-én létrejött Budapesten, mint dolláralapon működő devizabank. Azóta is változatlan a meghatározó jelenlét, az előretekintő gondolkodás, valamint a környezeti tényezők figyelembe vétele a stratégia kialakítása és a szervezet hatékony működése és működtetése során. Az elmúlt évek stratégiája is ezen a gondolkodásmódon alapul.

Értékek mentén
Az elmúlt években kikristályosodtak azok az alapelvek, értékek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok. Ezek:

• fenntartható üzleti működés
  • átláthatóság
  • prudencia

A CIB Bank jelenéről
A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon stabil és tőkeerős szereplője. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 35 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Alkusz) termékei, konstrukciói egészítenek ki.
A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő fiókhálózatával áll rendelkezésére közel 450 000 ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, a CIB Bank mobilalkalmazás, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.
A CIB Csoport tuladonosa az Intesa Sanpaolo, amely az euróövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik, piaci kapitalizációjának értéke 42,6 milliárd euró (2017. március 31-i állapot szerint), célja hogy az értékteremtés fogalmává váljon az európai bankrendszerben. Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A Csoport 11,1 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat 4 000 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiók többségében 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak.

Elismerések
A CIB Csoport az elmúlt években több megtisztelő, szakmai elismerésben is részesült, ami részben az egész pénzintézetet, részben egyes termékeit díjazta.. 2016-ban a Mastercard Az év bankja verseny, Az év lakossági mobil- és online-banki eszköz első helyezésével díjazták a CIB Bank mobilalkalmazást, de szintén ebben az évben a bank személyi kölcsöne elnyerte a Bankmonitor rangos díját is.