KDB Bank Európa Zrt.
Alapítás: 1989
Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 42-46.
Telefon: +36-1-473-4440
E-mail: info@kdbbank.eu
Weboldal: www.kdbbank.eu
Kwon Yong Il elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon
Külföldi tulajdon 100% Korea Development Bank

A KDB Bank Európa Zrt. a dél-koreai állami KDB Bank 100%-os tulajdonban lévő leányvállalata. A bank 1989 óta van jelen a magyarországi pénzügyi piacon, széles körű kereskedelmi banki szolgáltatásokat nyújtva ügyfeleinek magánszemélyektől a kis- és középvállalkozásokon keresztül a nagyvállalatokig. A bank budapesti központjából emellett jelentős külföldi finanszírozási tevékenységet folytat, mely a közép-kelet-európai régió országaiban és azon túl is elérhető.

Üzleti stratégia

• A bank fő célja a magyarországi vállalatok - mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok - professzionális pénzügyi szolgálata versenyképes, kedvező finanszírozási konstrukciók segítségével.
  • A bank a globális KDB hálózat üzleti tevékenységének európai központját alkotja, ennek megfelelően folyamatosan bővíti külföldi finanszírozási tevékenységét.
  • A KDB Bank Európa Zrt. dél-koreai tulajdonú bankként elkötelezetten támogatja a régióban működő dél-koreai vállalatokat.

A KDB Bank Európa Zrt. története

• A bank története 1989-ben kezdődött a befektetési és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó jogelőd, az Investrade Kft. megalapításával.
  • A 90-es évek elején a vállalkozás MHB-Daewoo Bank néven működött. A magyar-koreai vegyesvállalat kereskedelmi banki és lakossági szolgáltatásokat kínált.
  • A bank 1995-ben felvette a Daewoo Bank (Magyarország) nevet, elkezdte fiókhálózata kiépítését, és 1997-re teljes körű engedéllyel rendelkező kereskedelmi bankká vált.
  • 2002-ben a bank a KDB Bank tulajdonába került, és KDB Bank (Magyarország) Zrt.-ként folytatta tevékenységét.
  • A bank 2013 óta KDB Bank Európa Zrt. néven működik, összhangban a határon túli finanszírozási aktivitás fellendítésével. Az üzleti terjeszkedés támogatása céljából megnyílt a Szlovák fióktelep.
  • Napjainkban a bank stratégiai fontosságú üzletága a vállalatfinanszírozás, valamint folytatódik a kis- és középvállalati, valamint lakossági ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása és akvizíciója.

Termékek és szolgáltatások vállalati és lakossági ügyfelek számára

• Számlavezetés vállalatok, szervezetek és magánszemélyek részére
  • Rövid-, közép- és hosszú távú vállalatfinanszírozás (forint- és devizaalapú)
  • Államilag támogatott finanszírozási konstrukciók

EXIM Exportélénkítési Hitelprogram

EXIM Versenyképességet Javító Hitelprogram

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020

Garantiqa Zrt. készfizető kezessége mellett nyújtott finanszírozás kkv-k részére

• Projektfinanszírozás, szindikált hitelezés
  • Beruházási hitelek
  • Rövid lejáratú forgóeszközhitelek
  • Kedvezményes vállalati folyószámlák stratégiai partnercégek részére
  • Kedvezményes dolgozói számlacsomagok partnerszervezetek alkalmazottai részére
  • Faktoring és forfetírozás
  • Vállalati hitelkeret
  • Készpénzgazdálkodás és treasury szolgáltatások
  • Kereskedelem-finanszírozás
  • Bankgaranciák
  • Deviza- és forintbetétek
  • Állampapírok
  • VISA bankkártyák (lakossági kártyák, Gold és Business kártya)
  • Széfszolgáltatás
  • Elektronikus banki szolgáltatások:

KDB NetBank

Electra PC Midi és Max: telepített online banki szolgáltatás vállalatoknak

SMS-értesítés bankkártyás tranzakciókról és számlaműveletekről

Telefonos ügyfélszolgálat

• ATM szolgáltatás

A KDB Bankról

A dél-koreai KDB Bankot 1954-ben alapították kormányzati felhatalmazással, melynek célja a háború utáni Dél-Korea gazdaságának és iparának helyreállítása volt. A 60-as években a bank az alapvető iparágak - energiatermelés, bányászat, hajógyártás - fellendítését segítette elő. A 70-es évektől a bank a páratlan dél-koreai gazdasági fejlődés fő támogatójának szerepét töltötte be nagy volumenű, hosszú távú állami finanszírozási, vállalatfinanszírozási és befektetési szolgáltatásai segítségével.  A 80-as évektől a bank a technológiai fejlődés élére állva aktívan hozzájárult a globális piacokra lépő koreai óriásvállalatok sikereihez, dinamikusan bővítette nemzetközi hálózatát és finanszírozási tevékenységét. A 2000-es évektől a KDB Bank piaci szabályozó és stabilizáló szerepet, pénzügyi védőháló funkciót tölt be.

A KDB Bank napjainkban változatlanul Dél-Korea gazdasági fejlődésének első számú pénzügyi támogatója. Fő üzletágai a vállalatfinanszírozás és -restrukturálás, befektetési banki szolgáltatások, nemzetközi- és projektfinanszírozás, illetve pénzügyi tanácsadás. A KDB sikeres stratégiai együttműködést tart fenn egységei között: a Bankot 11 külföldi fiók, 7 leányvállalat és 7 reprezentatív iroda képviseli a világ legfontosabb üzleti központjaiban.