Hírek, aktualitások

2019. április 06.

30 éves a Magyar Bankszövetség

A Magyar Bankszövetség 2019-ben ünnepli megalapításának 30. évfordulóját. A jeles alkalomból  a  Bankszövetség két napos nemzetközi rendezvényt szervezett 2019. április 4-én és 5-én.

Az ünnepi eseménysorozattal az volt a célunk, hogy méltó módon emlékezzünk meg a jubileumról, egyúttal az elmúlt három évtizedre visszatekintve összegezzük tapasztalatainkat, értékeljük a hazai bankszektor jelenlegi helyzetét és jövőbeli lehetőségeit, kihívásait, feladatait. Magas rangú külföldi előadóink közreműködésével áttekintettük a magyar, európai és globális pénzügyi, gazdasági folyamatokat és trendeket.

A rendezvényen tizenhárom ország küldöttsége – köztük a kelet-közép-európai országok bankszövetségei és a kínai pénzügyi szektor magas rangú képviselői -, a kormányzati és jegybanki vezetők, valamint a hazai bankvezetők képviseltették magukat.

Az eseménysorozat nyitónapján, az MKB Bankban rendezett nemzetközi vezetői fórumot Varga Mihály pénzügyminiszter úr nyitotta meg, majd neves előadók – így a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség vezetői, valamint nemzetközi pénzügyi vezetők tartottak előadást, többek között a Frankfurt Main Finance, az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA),  a China Development Bank, a Horvát Bankszövetség képviselői,.

A Nemzetközi Vezetők Fórumának programja letölthető itt.

A vezetői fórumot követően az OTP Bank látta vendégül a meghívott résztvevőket a Gálavacsorán, amelyen Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter asszony, Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter úr, valamint Csányi Sándor úr, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója üdvözölte a résztvevőket.

A zárónapon, április 5-én délelőtt a Magyar Bankszövetség nemzetközi konferenciát szervezett az OTP Bank támogatásával, amelyet Becsei András úr, a Magyar Bankszövetség alelnöke nyitott meg, majd a kormány képviseletében Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár úr, a Magyar Nemzeti Bank képviseletében pedig Windisch László alelnök úr tartott előadást. A hazai és nemzetközi bankszektor képviselői közül többek között Csányi Sándor úr, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály úr, a Magyar Bankszövetség elnöke, Wim Mijs úr, az Európai Bankföderáció (EBF) vezérigazgatója és Zhang Fang asszony, a Kínai Bankszövetség főtitkárhelyettese tartott előadást.

A Nemzetközi Konferencia programja letölthető itt.

A konferenciát követően az európai bankszövetségi delegációk az európai–ázsiai együttműködésről tanácskoztak Yang Zaiping úrral, az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA) főtitkárával.

Az ünnepi eseményeket a Magyar Bankszövetség éves Testületi Ülése zárta.

 

Előadások letölthető anyaga:

   2019. április 4.

   2019. április 5.