CIB Bank Zrt.
E-mail: cib@cib.hu
Weboldal: www.cib.hu
Dr. Simák Pál elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon - -
Külföldi tulajdon 100 % Intesa Sanpaolo S.p.A.

Megalapozottan
Immár 40 év telt el, mióta a mai CIB Bank Zrt. alapító elődje, a Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. (CIB) 1979. november 9-én létrejött Budapesten, mint dolláralapon működő devizabank. Azóta is változatlan a meghatározó jelenlét, az előretekintő gondolkodás és a környezeti tényezők figyelembevétele a stratégia kialakítása és a szervezet hatékony működése és működtetése során. Az elmúlt évek stratégiája is ezen a gondolkodásmódon alapul.

Értékek mentén
Az elmúlt években kikristályosodtak azok az alapelvek, értékek, amelyek meghatározzák a CIB Bank működését. Ezek:

• fenntartható üzleti működés
  • átláthatóság
  • prudencia

A CIB Bank jelenéről
A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalata. Meghatározó anyabanki háttérrel és 40 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Alkusz) termékei, konstrukciói egészítenek ki.
A CIB Bank országos lefedettséget jelentő fiókhálózatával áll rendelkezésére több mint 420 ezer ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, a CIB Bank Mobilalkalmazás vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.
A CIB Csoport tulajdonosa az Intesa Sanpaolo, amely az euróövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik, piaci kapitalizációjának értéke 33 milliárd euró (2019. június 28-i állapot szerint), célja hogy az értékteremtés fogalmává váljon az európai bankrendszerben. Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A Csoport 11,9 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat 4 083 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiók többségében 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak.

Elismerések
A CIB Csoport az elmúlt években több megtisztelő szakmai elismerésben is részesült, ami részben az egész pénzintézetet, részben egyes termékeit díjazta. 2018-ban a Mastercard az Év Bankja versenyen 1. díjat nyert Az év lakossági hiteltermékével és Az év lakossági számlacsomagjával, valamint dobogós helyen végzett Az év lakossági mobil- és online banki eszköze és Az év lakossági leginnovatívabb bankja kategóriákban is.