MKB Bank
E-mail: mkb@mkb.hu
Weboldal: www.mkb.hu
Dr. Balog Ádám vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon 35,00% METIS Magántőkealap 13,62% RKOFIN Befektetési és Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság 9,99% EIRENE Magántőkealap 8,48% Közkézhányad
Külföldi tulajdon 32,90% Blue Robin Investments S.C.A.

Az MKB Bank a magyar bankrendszer egyik legrégebbi, meghatározó tagja, univerzális pénzügyi intézmény, 1950-ben alapították. A rendszerváltás után német tulajdonba került, majd 2014-ben megvásárolta a Magyar Állam. Egy sikeres reorganizáció után az MKB 2016-ban újra magánkézbe került.

Az MKB a 6. legnagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező bank Magyarországon országos fiókhálózati lefedettséggel, melyeket modern, folyamatosan fejlődő digitális csatornák egészítenek ki.

Fő üzleti tevékenysége átfogja a kis-, közepes-, és nagyvállalati, továbbá intézményi pénzügyi szolgáltatásokat, a nemzetközi bankkapcsolatokat, a lakossági, privátbanki, valamint pénz-és tőkepiaci szolgáltatásokat. Érdekeltségein keresztül komplex gépjármű-, illetve gépfinanszírozási-, alapkezelési-, és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, szükség esetén hitelstruktúrákat állít fel és speciális banki igényeket elégít ki, valamint nyugdíj-és egészségpénztári szolgáltatásokat kínál ügyfelei részére. Az MKB Bank kiemelt hangsúlyt helyez vállalati kapcsolataira, a szinergiák kihasználására az MKB Nyugdíjpénztár, MKB-Pannónia Egészség-, és Önsegélyező Pénztár és az MKB Euroleasing Csoport tekintetében. Az MKB Bank 2018-ban, komoly előkészületeket követően végrehajtotta a teljes körű digitális átállást, és ezzel digitális banki szereplővé vált. 2019 elején elsők között nyitotta meg API-jait (Application Programming Interface), lehetőséget teremtve ezzel az ügyfelek életét megkönnyítő, újabb biztonságos fintech fejlesztések számára. Az elmúlt évek sikeres átalakításának folyományaként az MKB részvényeit 2019. május 30-án bevezették a Budapesti Értéktőzsdére.