Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Alapítás: 1996
Cím: 1052 Budapest, Váci u. 19-21.
Telefon: +36-1-411-8181
Kék szám:
E-mail: info@fundamenta.hu
Weboldal: www.fundamenta.hu
Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon Generali Biztosító Zrt. 14,88% UniCredit Bank Hungary Zrt. 7,38% Sberbank Magyarország Zrt. 1,39%
Külföldi tulajdon Bausparkasse Schwäbisch Hall AG 51,25% Bausparkasse Wüstenrot AG 13,63% Wüstenrot & Württembergische AG 11,47%

A Fundamenta története egyidős a magyarországi lakás-takarékpénztárak történetével. Szakosított hitelintézetként 1997 óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet, dinamikusan és folyamatosan növelve ügyfelei és munkatársai számát. Tevékenységi köre kiterjed a lakás-előtakarékossági szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.

Az indulás óta mind a lakás-takarékpénztári szegmens, mind a lakásfinanszírozási piac meghatározó szereplőjévé vált. Részvényeseik megbízható, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező biztosítótársaságok, bankok és lakás-takarékpénztárak működtetésében érdekelt társaságok. A részvények döntő hányadát a lakás-takarékpénztár szakmai hátterét is biztosító Bausparkasse Schwäbisch Hall AG és a Wüstenrot lakás-takarékpénztár német és osztrák illetőségű vállalatai birtokolják. További nagy részvényes a Generali csoport magyarországi érdekeltsége, a Generali Biztosító Zrt. A banki részvényesek a magyar pénzügyi rendszer kiemelkedő képviselői, amelyek innovatív tevékenysége jelentős mértékben hozzájárult a magyarországi bankszektor lakossági és vállalati szegmensének fejlődéséhez.

A 2018. október 16-ai törvényi változást követően a Fundamenta továbbra is az ügyfelei és leendő ügyfelei lakásmegvalósítási terveinek szolgálatában áll és megtakarítási, valamint hitel termékeivel segíti a magyar lakosságot ingatlanjaik felújításában és korszerűsítésében, illetve lakás vagy ház vásárlásában vagy akár megépítésében.

A társaság 2019. márciusában a XII. kerületi HillSide Irodaházba költözött. 2019. áprilisától a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. ügyfélpontja is ezen a címen érhető el az ügyfelek számára. A fenntarthatósági szemlélettel tervezett, modern, környezettudatos megoldásokkal kialakított impozáns épület kiváló lokációban található, mind tömegközlekedési eszközökkel, mind gépjárművel jól megközelíthető.

A társaság 2019-es innovációi között szerepel - az új lakás-takarékpénztári termékek kiegészítése mellett - az új piaci szegmensekbe tervezett belépés is. Az egyik ilyen a megújuló energiaforrások, ezen belül a napelem-rendszerek telepítésének közvetítése, illetve finanszírozása, míg 2019. nyarától a Fundamenta a Magyar Állampapírok közvetítésében is komoly szerephez jutott a kiválóan képzett, a termékből külön is vizsgát tett, MNB engedéllyel rendelkező, országos lefedettségű Személyi Bankár hálózatával.