Vissza a Szakmai kapcsolatok oldalra

Nemzetközi Bankárképző Központ

A Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. a hazai bankszakmai oktatás és továbbképzés meghatározó szereplője, folyamatosan bővülő oktatási profiljában a speciális bankszakmai, kockázatkezelési tanfolyamok mellett hazai akkreditált szakképesítést nyújtó, magyar diplomát adó, illetve nemzetközileg akkreditált banki, befektetés-elemzői programok találhatók. Rendszeresen szervez szakmai konferenciákat, platformot teremtve a bankszakmát aktuálisan foglalkoztató kérdések megvitatására.

A Bankárképző másik profilja a tanácsadási tevékenység: az intézmény Magyarország vezető bankszakmai tanácsadója, mely specializáltan üzleti, stratégiai és kockázatkezelési megoldásokat nyújt hitelintézetek és pénzügyi intézmények számára. A Bázel II szabályozással kapcsolatos tanácsadás hazai úttörőjeként támogatja a hitel- és működési kockázati projektek megvalósulását.

A Bankárképző szakértői nemzetközi szinten is aktívak: rendszeresen oktatnak tőzsdei, bankszakmai ismereteket, tartanak előadásokat egész Európában aktív bankcsoportoknál, emellett tanácsadási tevékenységet is ellátnak határainkon túl. A Bankárképző a képzésein ötvözni tudja az elméleti és gyakorlati ismereteket, ami a tanfolyamok sikerességének záloga.

A Bankárképző folyamatosan bővíti e-elarning kézpéseinek kínálatát - a moduláris képzések elkészítése során több mint 30 éves oktatási tapasztalatunkat és elismert, nagy hagyományú tantermi képzéseink ismereteit kombinálja a legújabb nemzetközi e-tananyag készítési módszertanokkal. A széles spektrumú választék rövid, néhány órás tananyagoktól a képesített képzésekig terjed – mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb képzést!

Együttműködési területek:

A Bankárképző és a Bankszövetség számos szakmai területen működik együtt (például oktatási feladatok, HunOR - Magyar Működési Kockázati Adatbázis, Gazdaság és Pénzügy).

Elérhetőségek:
Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Honlap:www.bankarkepzo.hu
Cím: 1011 Budapest, Szalag utca 19.
Telefon: (36-1) 224-0710, (36-1) 224-0747
Fax: (36-1) 201-1330
E-mail:: bankarkepzo@bankarkepzo.hu

Az EFPA Hungary Nonprofit Kft. a banki, biztosítási és befektetési piac képviseletét ellátó érdekvédelmi szervezetek - a Magyar Bankszövetség, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ), a Befektetési Szolgáltatók Szövetsége (BSZSZ) és a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. – együttműködésével jött létre 2009-ben azzal a céllal, hogy Magyarországon is meghonosítsa a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő pénzügyi tanácsadási és pénzügyi tervezői képzési és vizsgarendszereket, és ezáltal előmozdítsa a minőségi pénzügyi szolgáltatás, azon belül is a pénzügyi tanácsadás és tervezés szakmai színvonalának és etikai normáinak kialakítását, illetve fejlesztését. A 2020-as év folyamán a Budapesti Institute of Banking Zrt. (BIB) is csatlakozott a szervezethez.

Az EFPA Hungary az Európai Pénzügyi Tervező Szövetség (European Financial Planning Association - EFPA) magyarországi tagszervezeteként jogosult szakmai képzési programok és képzőintézmények akkreditálására és az EFPA sztenderdjeinek megfelelően pénzügyi tanácsadó és tervező szakemberek minősítésére. Palettáján jelenleg a pénzügyi, befektetési termék tanácsadásával vagy értékesítésével foglalkozók számára kialakított Minősített Befektetési Tanácsadó képzést, és az erre épülő, kiemelt lakossági ügyfelek részére tanácsadást végzők és privátbankárok számra ideális Európai Pénzügyi Tanácsadó képzést találjuk. 2021-től elérhető az ESG Tanácsdó képzés, ahol a résztvevők megismerhetik a fenntartható pénzügyi befektetések jellemzőit, szabályozását és gyakorlatát. A szervezet az általa akkreditált képzéseket sikeresen elvégzett jelöltekről egy nyilvánosan hozzáférhető regisztert vezet.

EFPA Hungary Nonprofit Kft.
Honlap:www.efpa-hungary.hu
Cím: 1011 Budapest, Szalag utca 19.
Telefon: 06 1 224 0703
E-mail:: info@efpa-hungary.hu