Vissza a Szakmai kapcsolatok oldalra

BACEE

A Közép- és Kelet-Európai Bankszövetség - Banking Association for Central and Eastern Europe (BACEE) - egy non-profit szervezet, amely1996-ban azzal a céllal alakult, hogy elősegítse a tagbankok és pénzügyi intézmények közötti üzleti kapcsolatok létesítését és fejlesztését a közép- és kelet-európai régióban. A Szövetség tevékenységének célja továbbá szakmai segítséget nyújtani a térség, valamint a FÁK országok bankjainak a nemzetközi pénzpiacokra jutásban.

Jelenleg 18 ország több mint 30 pénzügyi intézménye tagja a BACEE-nek.

A BACEE főbb tevékenységi körei:

- Konzultációs szolgáltatás nyújtása (legjobb gyakorlat, benchmarks, CEE/CIS specifikus témákban);

- Pénzügyi elemzések készítése, információszolgáltatás  a közép- és dél-kelet európai, valamint a FÁK országok pénzügyi szektoráról;

- Tőkeáramlás és külföldi befektetések elősegítése a régióban;

- Szakmai rendezvények szervezése: konferenciák, tanulmányutak, szemináriumok, alap- és mesterkurzusok, nyitott- és zártkörű szakmai képzések a térség bankszektorát érintő legfontosabb kérdésekről (bank-, ország kockázati-  és  IFRS alapú elemző tréningek, szemináriumok és workshopok). Az évente két alkalommal megrendezett BACEE Regionális Bankkonferencia a CEE/CIS régióval foglalkozó banki szakemberek, elemzők és üzletemberek egyik legfontosabb találkozója.

A BACEE főbb szakterületei:

- Pénzmosás elleni küzdelem,csalások megelőzése, compliance, kockázatelemzés (hitel, ország, üzletfél, piac, működési),Basel III, informatikai biztonság, belső ellenőrzés, bankelemzés, kereskedelmi finanszírozás, Treasury, IFRS.

Az együttműködés formái:

A BACEE és a Magyar Bankszövetség közötti szakmai kapcsolat egyik formája a rendezvényhez, így például a BACEE Regionális Bankkonferenciához kapcsolódó együttműködő partnerség.

A BACEE, céljaival összhangban, szakmai intézményekkel és szervezetekkel alakít ki tagsági-, stratégiai -, illetve rendezvényhez kapcsolódó együttműködési -, szponzorációs -, valamint médiapartnerséget.

További információ a szövetségről és rendezvényeikről: www.bacee.hu, www.baceeconference.com

A BACEE elérhetőségei: 1013 Budapest, Feszty Árpád utca 2., Tel..: +361 356 8581 és fax:  +361 212 0313