Szervezet

Tag

Búza Éva

Garantiqa-Hitelgarancia Zrt. – vezérigazgató

dr. Búza Éva az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte diplomáját, majd ugyanitt tett jogi szakvizsgát. Az egyetem után jogi előadóként, majd ügyvédként dolgozott, és hamar a pénzügyi szféra felé fordult: előbb az egykori Kvantum Investment Bank Rt., majd a Magyar Fejlesztési Bank vezető jogtanácsosa lett.

Később a Magyar Fejlesztési Bankban üzleti vezérigazgató-helyettes, aztán elnök-vezérigazgató. Ezt követően vezette a Magyar Posta Tetra Rt.-t és dolgozott a Magyar Nemzeti Bankban is.

2004 és 2010 között a Máv Zrt-nél töltött be különböző vezető tisztségeket, 2010-ben pedig a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese, 2015-től a társaság vezérigazgatója. Vezetésével a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a hazai kereskedelmi bankok stratégiai partnereként a kkv finanszírozás meghatározó szereplője lett, mára minden ötödik kkv hitel mögött ott a Garantiqa kezességvállalása.

A banki partnerekkel (akik tulajdonosként is érintettek a Garantiqa működésében) kialakított hatékony együttműködésnek is köszönhetően a Garantiqa 2015 óta dinamikus növekedési pályán van, 2018-ban pedig fennállásának legsikeresebb üzleti évét zárta.